הכנסת ה-21 הושבעה אתמול ויום ההשבעה כבר סיפק לנו כמה רגעים מעניינים, טובים יותר וטובים פחות. עכשיו נותר לנו לראות איזה רוח תנשוב במליאה עמוסה בפנים חדשות
המשא ומתן הקואליציוני עדיין בעיצומו (וכן, למרות המחאה הציבורית, המטרידן גס הרוח נתן אשל עוד שם) אבל אתמול הושבעה הכנסת ה 21, עם לא פחות מ 49 חברי כנסת חדשים (24 מהם מכחול לבן) ויחד עם יום העיון לח”כים החדשים, סיפקו היומיים האחרונים כמה רגעים מעניינים:
כיסא הוא לא רק משהו שיושבים עליו
ח”כ החדשה מיקי חיימוביץ’, שמניפה את דגל זכויות בעלי החיים, ביקשה להחליף את כיסא העור בכיסא מבד. בקשתה של חיימוביץ’ נדחתה, בטענה שמדובר בכספי ציבור, וזאת למרות הצעתה של חיימוביץ’ לממן את הכיסא החלופי מכיסה.
בקשתה של חיימוביץ’ מזכירה את בקשתה של ח”כ יעל גרמן, לאחר שמונתה לשרת הבריאות בכנסת ה-19, לקבל רכב היברידי במקום רכב מרשימת הרכבים המוקצים לשרים. שם, לצד היתרונות הסביבתיים, הבקשה היתה גם חסכונית ודווקא על רקע זה היא נדחתה שכן מחיר הרכב היה נמוך מטווח המחירים המוגדר לרכבי שרים.
אותה כנסת, שבשנים אחרונות מייחסת חשיבות רבה לאיכות הסביבה ושבוצעו בה שינויים רבים שיהפכו אותה לירוקה יותר, אותה כנסת שהכריזה ב-2014 על הצטרפות למיזם שהובילה חיימוביץ’ עצמה, “יום שני ללא בשר” (סוג של, כי יש בשר, בנוסף למנות עיקריות צמחוניות וטבעוניות), עדיין לא בשלה כנראה לצעד הבא בקידום זכויות בעלי החיים. כנראה שזה עניין של זמן והשינוי יגיע בסופו של דבר, אבל בינתיים, הסירוב לבקשתה הערכית של חיימוביץ’ מאכזב. דרך אגב, מחאתה של מירי רגב על היעלמות השניצל מתפריט המזנון דווקא נפלה על אוזניים קשובות וחזרתו לתפריט הובטחה.
עוד בענייני כסאות ובקשות, לאחר שהתפרסם סידור הישיבה בכנסת, ביקש חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי מש”ס להחליף את המקום שהוקצה לו, שהיה בסמוך לאישה, ולהושיבו ליד גבר. לדברי ח”כ מלכיאלי, לא הוא הגיש את הבקשה אלא מישהו מלשכתו פנה מיוזמתו, אך הוא לא ביקש לבטל את בקשתו ובניגוד לבקשתה של חיימוביץ’, בקשתו של מלכיאלי אושרה. אז זה הזמן להזכיר לח”כ הנכבד (שזו כבר הקדנציה השניה שלו), שאם הבקשה לא הוגשה בשמו, שיתכבד ויבטל אותה. בואו נזכור שכנסת ישראל היא לא בית כנסת, יש שם חברות כנסת, לוביסטיות, עובדות משכן ונשים אחרות שאיתן ח”כ מלכיאלי וחבריו עובדים מדי יום ולא, אין שום איסור הלכתי לשבת לצד אישה ובוודאי שאין שום איסור לכבד נשים. הדרת נשים? לא בכנסת ישראל, ח”כים חרדים יקרים.
ואם כבר עוסקים בהדרת נשים, מה תגידו על תמונת ראשי המפלגות (מינוס משה כחלון שנעלם רגע לפני הצילום), כפי שפורסמה באתר חרדי? אני רק אניח כאן את תגובתה של פייני סוקניק, אישה חרדית, כי היא אומרת את זה הכי טוב.
עוד מילה על בקשות
ח”כ הטרי ניר ברקת (ליכוד), הפוליטיקאי העשיר בישראל שהונו מוערך בכחצי מיליארד שקל, הגיש בקשה לקבוע את שכרו לשקל אחד בשנה, כפי שעשה כאשר כיהן כראש עיריית ירושלים. גם בקשה זו, נדחתה.
באים לעבוד
אם חשבתם שהיום הראשון של הכנסת ה-21 הוא יום קצר ואפשר לחתוך הביתה מיד אחרי ההשבעה, חשבו שוב. חברי הכנסת של כחול לבן נכנסו לעניינים בפול גז והגישו 4 הצעות חוק עליהן התחייבו בתקופת הבחירות:
- חוק הקלון, לפיו לא יתמנה לתפקיד סגן שר, שר או ראש ממשלה מי שהורשע בעבירה פלילית שיש עמה קלון
- חוק הגבלת כהונת רה”מ לשתי קדנציות
- איסור כהונה עם כתב אישום, חוק המחייב ראש ממשלה להתפטר מתפקידו במקרה שהוגש נגדו כתב אישום
- הקמת ועדת חקירה ממלכתית לפרשת הצוללות
בנוסף לארבעת חוקים אלה, עליהם חתומים ארבעת ראשי הסיעה, הגישו גם רוב חבי הכנסת של הסיעה שלל הצעות חוק, חלקן הצעות חוק מהקדנציה הקודמת, כאשר שיאן ההצעות הוא כנראה ח”כ מיקי לוי שהגיש 70 הצעות חוק.
הרגע המרגש של היום
יום ההשבעה לכנסת הוא ללא ספק יום מרגש במיוחד. לא בכל יום עומדים 120 נבחרי ציבור ונשבעים לשרת את המדינה ואת הציבור שבחר בהם (ואם הם עומדים בדבריהם או לא, זו כבר שאלה אחרת), אבל מי שהצליח לרגש במיוחד הוא ח”כ הטרי גדי יברקן (כחול לבן) שכרע לנשק את רגלי אמו שהגיעה לראות את בנה ברגע חשוב זה. כבד את אביך ואת אמך הלכה למעשה. אני התרגשתי.