טרנד הפוקימון גו, מי לוכד את מי?

טרנד הפוקימון גו מתפשט כאש בשדה קוצים. אין ספק, הטרנד הלוהט של הקיץ כבר כאן וזו רק ההתחלה. לא מאמינים? תשאלו את נשיא המדינה

לפני שבוע, רוב האנשים לא ידעו בכלל מה זה פוקימון גו. לפחות לא רוב האנשים מעל גיל 30 שאינם חובבי פוקימון מושבעים. אם הייתם שואלים אותי, למשל, הייתי אומרת שפוקימונים זה משהו משנות התשעים שהבן שלי אהב פעם לראות בטלוויזיה ושיש בובות וקלפים וחוברות הדבקה ואפילו כנסים של חובבי פוקימונים. אם לא הייתי אימא למתבגר, גם את זה לא הייתי יודעת.

אבל אז, לפני שבוע בערך, קרה דבר ממש מוזר. הבן שלי, נער המסכים האולטימטיבי, הציע לי לבוא איתו להליכה. לא רק הציע, התעקש ואני, שתמיד ששה לזמן איכות, בטח כזה שמלווה בפעילות, הייתי עסוקה מדי (ובחוץ היה חם מדי), אז הוא נאלץ לחכות. למחרת, יצאנו במכונית לנסיעה שלוותה בקריאות של “אימא, חכי! סעי לאט. 20 קמ”ש גג”, “פני ימינה!” והשיא “אל תיבהלי, אימא, אבל יש עליך נחש” (לא משפט שאישה עם פוביה רוצה לשמוע, בטח לא כשהיא ליד ההגה).

אז מה הסיפור?

את ההסבר המוסמך ומקיף על התופעה שכובשת את הרשת, מספק המומחה הגדול ביותר שאני מכירה בנושא. זיו, בן כמעט 14, שלי מהבית. זיו מסביר:

האפליקציה עצמה אמנם ממש חדשה, אבל כבר לפני שנה בערך, נינטנדו הכריזה על משחק חדש שעתיד לצאת בתאריך לא ידוע. יצא טריילר שעסק בחיבור שבין החיים האמיתיים לעולם הפוקימונים הווירטואלי. בגלל שהדור שלנו מאוד עסוק בכל מה שקשור למציאות וירטואלית, היתה ציפייה גדולה מאוד למשחק ולא רק בקרב חובבי הפוקימונים, אלא גם בקרב חובבי המציאות המדומה מכל סוג.

המשחק עצמו יצא ב-6 ביולי ובשלב ראשוני אפשרו את הורדתו רק ביפן, בארה”ב ובמספר קטן של מדינות אחרות. בתוך 24 שעות, הוא שבר את שיאי ההורדות של המשחקים החינמיים. ב-11 ביולי כבר היו 7.5 מיליון הורדות שלו בארה”ב בלבד והמספר רק עולה ועולה.

אני הצלחתי להתקין את המשחק ממש ביום הראשון שהוא עלה, בדרך עקיפה, כי ישראל עדיין לא כלולה ברשימת המדינות שבהן ניתן להוריד את האפליקציה, אבל כבר עכשיו כשאני הולך ברחוב, אני רואה אנשים משחקים, מבוגרים וגם ילדים.

פוקימון רעב בא לחפש פיתה במזנון של איל שני

איך זה עובד?

האפליקציה היא סוג של GPS, רואים עליה מפה של המיקום בו אתה נמצא. יש כל מני תחנות הנקראות pokestops ושם אפשר למצוא פריטים כמו כדורי לכידת פוקימונים, ביצי פוקימונים ועוד. הפוקימונים מופיעים במרחב שסביב השחקן, אפשר לראות אותם על המסך וללכוד אותם בעזרת כדור הלכידה. לוחצים על הפוקימון שעל המסך ואז משגרים עם אצבע את הכדור. גם אם קולעים, לא תמיד לוכדים את הפוקימון.

מפת פוקימון גו

יש באפליקציה הבסיסית 151 מיני פוקימונים שונים, שהם 151 מיני הפוקימונים המקוריים מהמשחקים הראשונים של שנות ה-90. יש מינים נדירים יותר ונדירים פחות ואפשר לפתח כל אחד מהם.

לכל שחקן יש כמות מוגבלת של מקומות לפוקימונים שהוא לוכד, לפעמים צריך לוותר על פוקימון כדי לפנות מקום לפוקימון אחר. ככל שלוכדים יותר פוקימונים ועוצרים ביותר pokestops, צוברים ניסיון ועולים ברמה.

אם יש כמה שחקנים שנמצאים באותו מקום בו זמנית, הם יראו את אותם הפוקימונים וכמה אנשים יכולים ללכוד את אותו פוקימון. בהמשך יהיה אפשר גם לקיים קרבות פוקימונים בין חברים. כרגע ניתן לעשות זאת רק ב”מכוני פוקימונים” מסודרים. אני מאמין שהכיוון הא להפוך את פוקימון גו לפלטפורמה של רשת חברתית.

המשחק עצמו הוא חינמי אבל אפשר גם לרכוש פריטים שונים בתוך האפליקציה. הבעיה הכי גדולה היא שהוא פשוט זולל סוללה.

איזה פוקימון עומד לבקוע מהביצה?

מה טוב בפוקימון גו ומה רע בו?

פוקימון גו מחבר בין העולם האמיתי לעולם הווירטואלי. הוא מעודד יציאה מהבית וחקירה של הסביבה ובהמשך גם יהפוך לרשת חברתית שתעודד קשרים עם חברים.

מסתובבים סיפורים על אנשים שעשו תאונות דרכים כי היו עסוקים במשחק במסך ועל ילדה שמצאה גופה כשהלכה לחפש פוקימונים. עולות כל מני שאלות כמו מה יקרה עם המשחק כשתתחיל שנת הלימודים, האם תלמידים ישחקו בבית הספר בזמן הלימודים? ומה קורה כשהאפליקציה שולחת אותך לחפש פוקימונים במקומות שאסור להיכנס אליהם כמו בסיסים צבאיים?

היום, זיו התלווה אלי למערכת סלונה. בשעות הראשונות, הוא מצא פוקימונים רק בחוץ, ברחוב, אבל אחרי כמה שעות, פוקימונים החלו להופיע במשרד. זיו אומר שזה קשור כנראה לטיב קליטת ה-GPS והאינטרנט. אני חושדת שיש פה משהו אחר. שהאפליקציה לומדת היכן נמצאים שחקנים פעילים ו”שותלת” פוקימונים בסביבתם כדי לעודד משחק. כך או אחרת, עם הופעת הפוקימונים הראשונים, התרגשות רבה אחזה את המערכת וזה רק פן אחד של הפוטנציאל העצום של המשחק הזה, לטוב ולרע.

פוקימון ראשון מגיע למערכת סלונה

הוא מעודד פעילות גופנית וחקירה של הסביבה, סביר שהפן החברתי שלו נמצא רק בחיתוליו והוא גם מעלה שאלות אתיות שונות. אי אפשר לדעת לאן הפוקימון גו ייקח אותנו, אבל מה שבטוח, זה טרנד ממכר וממש מדליק.

אחרי הסנונית הראשונה הם לא הפסיקו להגיע

ואם תהיתם כמה חזק הטרנד הזה, מספיק לראות את הסטטוס שעלה בדף הרשמי של נשיא המדינה היום. אם הם הגיעו לבית הנשיא, אין ספק שהפוקימונים כאן כדי להישאר.

פוקימון אצל רובי ריבלין (צילום מסך מהפייסבוק)

.

** השתתף בכתיבת הכתבה זיו מורגן, בן 13.5, שחקן פוקימון גו ברמה 9